Overzicht berichten

Rondje deVLOER

Wat vooraf ging aan deVLOER

deVLOER is gevestigd in de oude waterzuivering van Beiersdorf. In 2006 besloot het concern haar productie en logistiek niet langer in Almere te doen. Dit kostte 170 werknemers hun baan. Een treurig verhaal. Het volledige krantenbericht staat hieronder te lezen.

Alhoewel wij te doen hebben met de betrokken van destijds, zijn wij wel blij met onze plek en vooral met wat wij er van gemaakt hebben.
Sinds 2011, na een grote verbouwing en opknapbeurt, is de oude waterzuivering van Beiersdorf weer actief. Er wordt geen water meer gezuiverd maar het is een zeer inspirerende ruimte geworden waar menigeen graag over de vloer komt!

Beiersdorf schrapt 170 banen in Almere

28 februari 2006 18:34
Laatste update: 28 februari 2006
19:23 

ALMERE/HAMBURG - Het Duitse concern Beiersdorf, fabrikant van onder meer Nivea-handcrème, sluit de fabriek in Almere.
Daarbij komen dan ongeveer 130 arbeidsplaatsen te vervallen. Daarnaast verplaatst het concern de logistiek naar Hamburg, waardoor er nog eens 40 arbeidsplaatsen verdwijnen. Ook een fabriek in Zweden wordt mogelijk gesloten, waarbij dan tweehonderd banen verloren gaan.
Dat maakte het concern dinsdag bekend.  Het cosmetische concern heeft vorig jaar aangekondigd om het productiewerk te optimaliseren om zo 100 miljoen euro per jaar te besparen.
Het is nog niet bekend wanneer de fabrieken eventueel sluiten.

Schok 

Directeur I. Holding van het Nederlandse bedrijfsonderdeel sprak van een schok. "We hebben het slechte nieuws dinsdag gekregen. Het is een schok en een tegenslag dat mogelijk 170 banen verdwijnen. De productie gaat naar Berlijn en de logistiek naar Hamburg."

Holding heeft de plannen van de raad van bestuur bestudeerd en zei dat er geen speld tussen te krijgen is. "De argumentatie is helder. We gaan de Ondernemingsraad nu om advies vragen. Er komt een goed sociaal plan. Wij hebben een sociale verantwoordelijkheid." 

Afdelingen 

Er blijven straks zeventig functies over in Almere. Het is volgens Holding nog niet duidelijk of deze afdelingen verhuizen of niet.
Het gaat straks vooral om kantoor- en verkoopmedewerkers die blijven. "Nederland is en blijft een belangrijk land voor ons." 

FNV 

Woordvoerder M. van Moort van FNV Bondgenoten noemt het besluit van Beiersdorf onbegrijpelijk. "De Nederlandse vestiging maakt winst en draait goed. We laten dit niet zomaar over onze kant gaan." Samen met de ondernemingsraad zal de vakbond bekijken hoe ze hier verder op gaan reageren. Volgende week praat FNV Bondgenoten met vertegenwoordigers van Beiersdorf over de kwestie.

Door: ANP
Vergaderlocatie deVLOER Almere bel ons
Bel Gastheer Armand
06 39 48 46 89
Vergaderlocatie deVLOER Almere vind ons
Bolderweg 2
1332 AT Almere
Vergaderlocatie deVLOER Almere mail ons
info@devloer.com
Contact

deVLOER is een handelsnaam van Motivatio, KvK nr: 05064443
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram