Overzicht berichten

Hoe het begon

Interview Anne Kien door Edvard Niessing

EN: Vanaf de vloer van deze prachtige studio in Almere, van AVisueel, gaan we naar een hele andere vloer. En dat gaan we doen middels Anne Kien.

Dag Anne.

AK: Dag Edvard.

EN: Hartelijk welkom hier in het programma.

AK: Dankjewel.

EN: Moet je gelijk maar even uitleggen wat ik daar nou mee bedoel van de studio vloer naar een andere vloer.

AK: Ja, deVLOER is mijn inspirerende locatie die ik heb laten bouwen eigenlijk.
In zoverre, het is de oude waterzuivering van Beiersdorf. Het staat hier ook op het terrein, waar AVisueel ook zit.
En daar waar vroeger water werd gezuiverd, is nu ruimte voor inspirerende bijeenkomsten; trainingen, presentaties, vergaderingen en alles waarbij men anders dan anders wil zijn.

EN: En waarom gekozen voor de naar 'deVLOER'?

AK: Het kwam opeens in me op. En de vloer; het kan gebruikt worden als werkvloer, speelvloer, de vloer met iemand aanvegen, deVLOER is iets wat je onthoudt, het is kort, het is krachtig. En er zit een hele grote vloer in; het is één grote ruimte van 140 vierkante meter, die je kunt inrichten zoals je zelf wilt. Dus je kunt ook schuiven... met de vloer, op de vloer.

EN: Kun je er ook van de vloer eten?

AK: Je kunt er ook van de vloer eten. In elk geval net als de schoonmaak is geweest.
Na een event weet ik niet of het wijsheid is.

EN: Waarom heb je gekozen voor deze provincie, met name ook Almere, was er een markt voor deze bijzondere vloer?

AK: Ik woon in Almere, sinds 2005.
En ben van huis uit docent drama.
Ik had al een kantoortje hier op het terrein.

En kwam tijdens mijn trainingen en workshops op zoveel locaties waarbij ik juist die inspiratie miste. Waarbij ik klachten kreeg dat het zachter moest, waarbij de meubels niet makkelijk te verplaatsen waren.

Dus ik dacht ik wil het anders doen.
Toen liep ik hier, omdat ik hier al zat, tegen de waterzuivering aan. Toen kon ik het niet laten.
Ik zag het, ik kwam binnen; het was vies, het stonk naar stilstaand water, het was donker, er zaten geen ramen in, geen deuren. En ik dacht alleen maar: 'Ik wil het!'.

EN: Dat is dan toch een soort ondernemersgeest die bezit van jou heeft genomen. Want dat is toch heel wat anders dan de drama waar je uit komt.

AK: Vanuit mijn trainersachtergrond, die ik natuurlijk als docent drama wel heb, kom je natuurlijk op heel veel locaties. En dan zie je ook wat werkt en wat niet werkt.
En op een gegeven moment wilde ik gewoon een ruimte die ik helemaal zelf kon inrichten en daar was dit eigenlijk een logisch gevolg van.

En toen deVLOER eenmaal klaar was, ik ben pas begin dit jaar open gegaan, toen merkte ik dat ik met mijn eigen trainingen, een paar keer per maand, de ruimte niet kon vullen. Dat was gewoon zo zonde.

Dus vandaar dat ik 'm nu ook verhuur, voor presentaties, en wat ik net opnoemde; bijeenkomsten maar wel allemaal business to business. Dus geen feesten en partijen.

EN: Dat kan nog komen, misschien?

AK: Nee, ook niet!

EN: Waarom niet? Het moet een beetje standing hebben, het moet in het zakelijkleven passen?

AK: Ja, het moet bijdrage aan de intensiteit van bijeenkomsten, vind ik.

EN: Wat voor een bijeenkomsten, met wat voor een bedrijven heb je al achter de rug en heb je nog wensen op dat gebied? Zijn er nog bedrijven waarvan je zegt: 'die wil ik dolgraag hebben'?
Die wil ik graag over de vloer!

AK: Ja, ik ben net begonnen. Ik heb onderandere NIMA gehad, wat natuurlijk een grote organisatie is. De kamer van koophandel, komt hier regelmatig, een aantal bedrijven hier uit de buurt.

Maar ja, ik wil natuurlijk Philips en alle grote bedrijven, die wel eens externe locaties zoeken, die wil ik dolgraag kennis laten maken met de inspiratie die deVLOER kan geven.

EN: Want er is van alles mogelijk; van klein tot wat groter?

AK: Ja, de kracht is dat er echt van alles mogelijk is. Want het is een vrijstaand pand, 140 vierkante meter speelvloer, met meubels die alle kanten op kunnen, alles heeft wielen, is verplaatsbaar.

EN: Parkeerplekken in de buurt.
Het is een ideale locatie natuurlijk hier.

AK: Het is fantastisch!

EN: En de drama, speelt die nog een rol in jouw leven?

AK: Drama speelt in die zin een rol in mijn leven, dat ik dat als trainer wel altijd meeneem. Ik heb wel altijd drama gebruikt als middel om... Dus ik maak geen theatervoorstellingen of zo. Maar wat ik ook doe, dat is de aard van het beestje, het zit er in.

EN: Als ik jou een halve minuut de tijd geef, om een promotieverhaaltje te vertellen voor deVLOER, zeg je dan: 'heel graag!'?

AK: Ja natuurlijk!

EN: Ga je gang!

AK: Ik heb in Almere, de meest prachtige, unieke locatie die je je maar kunt voorstellen. Dus mocht je een presentatie hebben of een vergadering, een bijeenkomst, een jaarvergadering, een borrel. Zolang het maar business to business is. En je wilt je laten inspireren door een goeie cateraar en een unieke locatie, kijk op www.devloer.com en neem contact op en wie weet, maken we er een fantastische bijeenkomst van.

EN: Ik weet wel zeker dat dat gaat lukken!

En nou de vloer af, naar je eigen vloer.
Dankjewel Anne, dankje zeer!
Succes!

Vergaderlocatie deVLOER Almere bel ons
Bel Gastheer Armand
06 39 48 46 89
Vergaderlocatie deVLOER Almere vind ons
Bolderweg 2
1332 AT Almere
Vergaderlocatie deVLOER Almere mail ons
info@devloer.com
Contact

deVLOER is een handelsnaam van Motivatio, KvK nr: 05064443
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram